Kot wskaźnikowy

łac.: Dipturus oxyrinchus
Rozmiar:
17 kg - 150 cm
Siedlisko:
Dno piaszczysto-muliste, 100 - 900 metrów
Dystrybucja:
Od zachodniego wybrzeża Afryki na północ do Trøndelag, w tym Skagerak i Wyspy Owcze. Występuje w Morzu Śródziemnym.
Narodziny:
Zwierzęta bentoniczne, kałamarnice i skorupiaki
Czy wiesz, że...

Inne gatunki