Śledź

łac.: clupea harengus
Rozmiar:
45 cm
Siedlisko:
Pelagiczny od powierzchni do głębokości 200 metrów.
Dystrybucja:
Występuje na północy, w północno-wschodnim Atlantyku, od Biskajów na południu do Morza Barentsa i Morza Białego na północy. Wzdłuż całego wybrzeża Norwegii.
Narodziny:
Skorupiaki planktonowe
Czy wiesz, że...

Inne gatunki