Wszy

łac.: Sebastes viviparus
Rozmiar:
35 cm - 0,8 kg
Siedlisko:
Dno twarde i miękkie od głębokości 10-300 metrów
Dystrybucja:
Północno-zachodnie części Wysp Brytyjskich, Islandia i północna Norwegia. Pospolity wzdłuż całego wybrzeża Norwegii.
Narodziny:
Skorupiaki, małże i małe ryby.
Czy wiesz, że...

Inne gatunki